0639847258
Van haren Techniek - Koelen & Verwarmen met je airco!

Garantie voorwaarden

Van Haren Techniek Koelen & Verwarmen

Onze garantie voorwaarden

Garantieperiode op het product:

Volgens de Europese wetgeving moeten fabrikanten 2 jaar Garantie op hun producten. Sommige fabrikanten zijn zelfs zo overtuigd van hun producten dat ze deze termijn voor bepaalde onderdelen opschroeven naar 3 of 5 of zelfs 10 jaar of meer. De garantietermijn wat geldig is voor uw product wordt meestal weergegeven in de product omschrijving op onze website of in de bijgeleverde documentatie. Vaak eisen de fabrikanten voor de garantie een onderhoudscontract, in de omschrijving te vinden of op de website van de fabrikant.

Garantie op de installatie:

Op de installatiewerkzaamheden zelf zit geen wettelijke verplichte garantie desondanks bieden wij onze klanten toch een garantietijd aan van 6 maanden op onze werkzaamheden. Wij denken dat deze periode lang genoeg is om vast te stellen of het systeem goed is aangesloten en naar behoren werkt.

Tot slot:

Wij hopen natuurlijk dat u nooit gebruik hoeft te maken van uw garantierecht en we kunnen uit ervaring zeggen dat er ook niet heel vaak aanspraak gemaakt wordt op het garantierecht. De airco systemen die u bij Van Haren techniek Koelen & Verwarmen koopt zijn van de betere airco merken en hebben een dusdanige kwaliteit dat garantie in de meeste gevallen slechts een geruststelling is.

Mocht het desondanks toch voorkomen dat u problemen ondervindt is het goed om te weten dat ook al is de garantie per wet geregeld er helaas wel altijd garantievoorwaarden gelden waar u aan moet voldoen om aanspraak op de garantie mogelijk te maken.

Om u goed te informeren lichten we de belangrijkste tips en voorwaarden hieronder uit:

 • Bewaar uw aankoop of betaalbewijs gezamenlijk met de boekjes van uw Airco. Zo heeft u deze altijd bij de hand indien nodig.
 • Registreer uw product bij de fabrikant, indien er een registratiemogelijkheid aangeboden wordt.
 • Lees de boekjes van de fabrikant altijd goed door om duidelijkheid te krijgen in de merk typische garantievoorwaarden.
 • Lees de boekjes van de fabrikant ook door om duidelijkheid te krijgen over veiligheidsaanwijzingen.
 • Lees de boekjes van de fabrikant ook door om duidelijkheid te krijgen over reinigings aanwijzingen.
 • Pas op met agressieve schoonmaakmiddelen, gebruik altijd schoonmaakmiddelen die goedgekeurd zijn voor airco´s
 • Gebruik geen schuursponsen of andere schurende reinigings materialen.
 • Volg de tips van de fabrikant op, u kunt er van uitgaan dat ze weten waar ze over praten
 • Houdt rekening met het feit dat zogenaamde verslijt onderdelen zoals filters etc. nooit onder de garantie vallen.
 • Laat de airco in bedrijf stellen door een F-Gassen of STEK erkend installateur zoalsVan Haren techniek Koelen & Verwarmen . Bewaar ook deze rekening bij uw boekjes.
 • Laat jaarlijks onderhoud uitvoeren door een F-Gassen of STEK erkend installateur. Bewaar ook deze rekeningen bij uw boekjes.
 • Ga nooit zelf sleutelen aan de binnen of buiten unit van uw airco bij defecten, hierdoor vervalt direct uw recht op garantie.
 • Verhuis of verplaats de geïnstalleerde Airco nooit zelf, dit moet door een gecertificeerd monteur gedaan worden.
 • Er mogen nooit door u zelf of door een ander veranderingen of aanpassingen aan het apparaat gedaan worden.
 • Maak geen aanpassingen aan systeem software met uitzondering van updates van de fabrikant.
 • Pas op voor val, stoot en breuk schade door onvoorzichtig handelen, dit wordt door sensoren geregistreerd.
 • Probeer stof, rook en waterschade te voorkomen
 • Gaat er iets kapot controleer dan in uw boekjes of het onder de garantie valt.
 • Richt u bij een garantieval tot het adres dat vermeld staat in uw boekjes .Van Haren techniek Koelen & Verwarmen helpt u indien nodig graag verder.
 • Installatie werkzaamheden of het vervangen van kapotte onderdelen valt niet onder het garantierecht. U kunt zelf een installateur benaderen om het vervangende product voor u te vervangen.

Als u zich aan bovenstaande punten houdt zal een aanspraak op garantie in de meeste gevallen geen probleem opleveren.
Mocht u aanspraak willen maken op een garantie neemt u dan contact op met de fabrikant van uw systeem, of met de verkoper van uw systeem.

TIP! Verzekering

Bij sommige inboedelverzekeringen is een airco meeverzekerd. Controleer uw polis of sluit de juiste inboedelverzekering af. Mocht u dan met schade komen te zitten die niet valt onder de garantievoorwaarden kunt u toch vaak aankloppen bij uw verzekeraar.

Een offerte is geheel vrijblijvend

Offerte samenstellen

Airco's op maat en naar wens!

Alle airco's installeren en monteren wij professioneel en vakkundig. Ideal toch?

Van Haren Techniek – Koelen & Verwarmen met airco’s is een bedrijf gevestigd in Culemborg (dicht bij Utrecht in de buurt). Wij zijn gespecialiseerd in airco montage, onderhoud uitvoeren voor airco’s en storingen oplossen van airco’s. Met meer dan 5+ jaar ervaring met het monteren van airco’s kunnen wij u een professionele en perfecte montage garanderen. Daarom kunnen wij ook de volgende usp’s aanbieden:

Snelheid van inplannen

Wij van Van Haren Techniek werken met een klein & ervaren team van airco specialisten. Hierdoor kunnen wij uw opdracht snel en vakkundig uitvoeren.

Servicegerichtheid en kwaliteit

Wij werken alleen maar met topkwaliteit merken zoals LG, Mitsubishi & Daikin. Ook zijn wij pas tevreden als u tevreden bent, dat is onze servicegerichtheid.

Een overzichtlijke offerte met een scherpe prijs

Bij Van Haren Techniek ontvangt u een duidelijke en overzichtelijke offerte, zonder kleine lettertjes wel zo fijn & eerlijk voor iedereen.

Waarom gebruik maken van onze diensten?

Hiernaast vind je een antwoord op de vragen die de klanten het meest gesteld hebben aan ons. Mocht je toch een andere vraag hebben? Vul dan even ons contactformulier in en we komen binnen 12 uur bij je erop terug.

Elk project is uniek, dus het is niet mogelijk om direct de prijs van jouw airco montage vast te stellen. Je kunt echter wel een vrijblijvende en kosteloze offerte aanvragen via onze website. Op deze manier kunnen we een beter begrip krijgen van jouw project en je een nauwkeurige prijsopgave doen.

De startdatum van jouw airco montage is volledig afhankelijk van onze beschikbaarheid, maar doorgaans kunnen we het zo regelen dat we binnen 1 tot 2 weken van start kunnen gaan met ons team. Neem gerust contact met ons op om de startdatum van jouw airco montage te bespreken.

Bij Van Haren Techniek - Koelen & Verwarmen heb je de mogelijkheid om te kiezen uit diverse gerenommeerde merken voor airconditioning, waaronder LG, Mitsubishi en Daikin. 

Iedere airco heeft verschillende capaciteiten dus er wordt wel gekeken na de ruimtes die gekoeld en/of verwarmd moeten worden.

Volgens de Europese wetgeving moeten fabrikanten 2 jaar Garantie op hun producten. Sommige fabrikanten zijn zelfs zo overtuigd van hun producten dat ze deze termijn voor bepaalde onderdelen opschroeven naar 3 of 5 of zelfs 10 jaar of meer. 

Let op: Bij een langere garantie periode dan 2 jaar eisen de meeste fabrikanten een airco onderhoudscontract.

Onze populaire diensten...

Wij bieden diverse soorten airco diensten aan, zodat u altijd kunt genieten van de beste service.

Airco met montage

Onderhoudscontract

Storinghulp airco

Airco projecten

Kom met ons in contact

Heeft u een vraag?

Via het contactformulier stelt u eenvoudig en snel uw vraag. Wij streven ernaar om uw vraag binnen 12 uur te beantwoorden.

Belt u ons liever? Wij zijn bereikbaar op:
0639847258 en per e-mail op info@vanharentechniek.nl

Stel ons hieronder uw vraag