0639847258
Van haren Techniek - Koelen & Verwarmen met je airco!

Koel calculator

Van Haren Techniek Koelen & Verwarmen

Capaciteit airco berekenen

Het is belangrijk dat de airco die je wil kopen voldoende capaciteit heeft voor de betreffende ruimte. Als er namelijk sprake is van te weinig capaciteit, zal dat zorgen voor teleurstellingen. Maar ook teveel capaciteit is niet prettig. Het gaat er om dat jij een comfortabele leefruimte en werkruimte hebt. Hoeveel heb je dan wel nodig?

  • Ga na wat de inhoud is van de ruimte die je wil koelen (lengte x breedte x hoogte).
  • Gebruik dan de vermenigvuldigingsfactor, dit kan bijv. 30 zijn (bij goed geïsoleerde ruimten met weinig ramen), 40 kies je als de ruimte minder goed voorzien is van isolatie, factor 50 kies je bijv. bij een zolder, of bij een plat of schuin dak.
  • Zorg dat je het getal van de eerste stap neemt en dan vermenigvuldig je dat met 30, 40 of 50 (net wat bij jou van toepassing is) en dan krijg je een beeld van hoeveel capaciteit een airco moet hebben om deze ruimte goed te kunnen koelen.

Welke kW waarden aan capaciteit heeft de ruimte nodig?

De benodigde capaciteit van een airco systeem wordt berekend door de inhoud van de ruimte in m3 te vermenigvuldigen met de factor waarde waarin de ruimte valt in ons voorbeeld.

We kennen slechts 3 factor waarden:

FACTOR 30 – voor goed geïsoleerde, deels inpandige ruimtes met een normale glasoppervlakte, dubbel glas, zonwering en zonder plat dak.

FACTOR 40 – voor minder goed geïsoleerde ruimtes, deels grenzend aan een buitenmuur met een redelijk glasoppervlak en lichte zoninstraling.

FACTOR 50 – voor ruimtes met een hoge warmtelast door slechte isolatie, een plat dak en een groot glasoppervlak met zoninstraling.

Voorbeeld berekening:

Een slaapkamer is 4,2 m x  5,4 m x 2,75 m ( l x b x h ) = 62,37 m3  de kamer is niet volledig geïsoleerd. Denk aan ontbreken van dak- en/of spouwisolatie. Verder is de ruimte voorzien van een groot raamoppervlak met dubbele beglazing.

Conclusie:

De ruimte in ons voorbeeld kan worden ingedeeld in categorie factor 40.

Uitwerking berekening:

De benodigde kW capaciteit is in ons voorbeeld: 62,37 m3  x 40 = 2495 Watt (2,5 kW)

Het in aanmerking komende airconditioning systeem is 2,5 kW

Bereken hier zelf de kW die u nodig heeft

Twee kolommen
Verticaal
Horizontaal
Koel calculator
Berekening kW
Naam Totaal
"{{getWooProductName}}" is toegevoegd aan je winkelwagen
Have a promocode?
Promocode Hide Show

Een offerte is geheel vrijblijvend

Offerte samenstellen

Airco's op maat en naar wens!

Alle airco's installeren en monteren wij professioneel en vakkundig. Ideal toch?

Van Haren Techniek – Koelen & Verwarmen met airco’s is een bedrijf gevestigd in Culemborg (dicht bij Utrecht in de buurt). Wij zijn gespecialiseerd in airco montage, onderhoud uitvoeren voor airco’s en storingen oplossen van airco’s. Met meer dan 5+ jaar ervaring met het monteren van airco’s kunnen wij u een professionele en perfecte montage garanderen. Daarom kunnen wij ook de volgende usp’s aanbieden:

Snelheid van inplannen

Wij van Van Haren Techniek werken met een klein & ervaren team van airco specialisten. Hierdoor kunnen wij uw opdracht snel en vakkundig uitvoeren.

Servicegerichtheid en kwaliteit

Wij werken alleen maar met topkwaliteit merken zoals LG, Mitsubishi & Daikin. Ook zijn wij pas tevreden als u tevreden bent, dat is onze servicegerichtheid.

Een overzichtlijke offerte met een scherpe prijs

Bij Van Haren Techniek ontvangt u een duidelijke en overzichtelijke offerte, zonder kleine lettertjes wel zo fijn & eerlijk voor iedereen.

Waarom gebruik maken van onze diensten?

Hiernaast vind je een antwoord op de vragen die de klanten het meest gesteld hebben aan ons. Mocht je toch een andere vraag hebben? Vul dan even ons contactformulier in en we komen binnen 12 uur bij je erop terug.

Elk project is uniek, dus het is niet mogelijk om direct de prijs van jouw airco montage vast te stellen. Je kunt echter wel een vrijblijvende en kosteloze offerte aanvragen via onze website. Op deze manier kunnen we een beter begrip krijgen van jouw project en je een nauwkeurige prijsopgave doen.

De startdatum van jouw airco montage is volledig afhankelijk van onze beschikbaarheid, maar doorgaans kunnen we het zo regelen dat we binnen 1 tot 2 weken van start kunnen gaan met ons team. Neem gerust contact met ons op om de startdatum van jouw airco montage te bespreken.

Bij Van Haren Techniek - Koelen & Verwarmen heb je de mogelijkheid om te kiezen uit diverse gerenommeerde merken voor airconditioning, waaronder LG, Mitsubishi en Daikin. 

Iedere airco heeft verschillende capaciteiten dus er wordt wel gekeken na de ruimtes die gekoeld en/of verwarmd moeten worden.

Volgens de Europese wetgeving moeten fabrikanten 2 jaar Garantie op hun producten. Sommige fabrikanten zijn zelfs zo overtuigd van hun producten dat ze deze termijn voor bepaalde onderdelen opschroeven naar 3 of 5 of zelfs 10 jaar of meer. 

Let op: Bij een langere garantie periode dan 2 jaar eisen de meeste fabrikanten een airco onderhoudscontract.

Onze populaire diensten...

Wij bieden diverse soorten airco diensten aan, zodat u altijd kunt genieten van de beste service.

Airco met montage

Onderhoudscontract

Storinghulp airco

Airco projecten

Kom met ons in contact

Heeft u een vraag?

Via het contactformulier stelt u eenvoudig en snel uw vraag. Wij streven ernaar om uw vraag binnen 12 uur te beantwoorden.

Belt u ons liever? Wij zijn bereikbaar op:
0639847258 en per e-mail op info@vanharentechniek.nl

Stel ons hieronder uw vraag